Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric, Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Manisa Defterdarlığı’nın 2023 yılı vergilendirme dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Schneider Electric, Manisa’da en fazla vergi beyan eden üçüncü mükellef olarak vergi rekortmenleri listesinde yer aldı. Bu başarı, Schneider Electric'in sürdürülebilir büyüme ve topluma katkı odaklı yönetim anlayışının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.
Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı İsmail Yamangil, şirketin bu başarısına ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Schneider Electric olarak, sürdürülebilir büyümeyi ve topluma katkı sağlamayı iş yapış şeklimizin merkezine koyuyoruz. Manisa’daki fabrikamızla, bölgeye ekonomik açıdan değer katmanın yanı sıra sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda çevreye duyarlı projelere de imza atıyoruz. 2023 vergi rekortmenleri arasında yer almamız, uzun vadeli büyüme stratejimizin bir yansımasıdır. Türkiye’ye büyük önem veriyor, yatırımlara ve değer yaratmaya devam ediyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum.”
Çevre dostu çözümlerle bölgeye katkı sağlıyor
Schneider Electric, Manisa’daki üretim tesislerinde enerji verimliliği ve çevre dostu çözümleri ön planda tutarak, Türkiye ekonomisine ve bölgeye olan katkılarını artırmayı hedefliyor. Kurumlar vergisi alanındaki başarısı ise bu sorumluluk bilincinin ve sürdürülebilir yönetim anlayışının güçlü bir göstergesi olarak öne çıkıyor.Schneider Electric’in Manisa Fabrikası, hem ürün hem de ekipman aktivitesi bazında Avrupa'daki ETO (Engineering to Order) klasmanında Avrupa’nın ilk ve tek “Akıllı Fabrikası” olma özelliğine sahip üretim tesisi olarak öne çıkıyor. Orta gerilim hücrelerinin yüzde 70’ini ihraç eden fabrika, Manisa’da ihracat sıralamasında da üçüncü oldu. Aynı zamanda Türkiye'de “in-use” kategorisinde BREEAM Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazanan ilk fabrika binası olan Manisa Fabrikası, enerjisinin bir kısmını güneş panellerinden sağlıyor.
BİLGİ
Schneider Electric - tarihçe (Schneider Electric ne zaman kuruldu?)Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirerek etki yaratmaktır. Schneider Electric'te biz buna Life Is On diyoruz.
''Misyonumuz, Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte güvenilir iş ortağınız olmaktır''Elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarındaki dünya lideri uzmanlığımızı akıllı endüstrilere, dayanıklı altyapılara, geleceğe dönük veri merkezlerine, akıllı binalara ve yapılara taşıyan küresel bir endüstriyel teknoloji lideriyiz. Uzmanlığımızla desteklenmiş bağlantılı ürünler, otomasyon, yazılım ve hizmetlerle entegre, uçtan uca yaşam döngüsüne sahip yapay zeka destekli Endüstriyel IoT çözümleri sunarak, müşterilerimiz için karlı büyüme sağlamak üzere dijital ikizler sağlıyoruz.Müşterilerimizin ve paydaşlarımızın yanında, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren 150.000 çalışanımız ve bir milyondan fazla iş ortağımızdan oluşan ekosistemimiz ile insan değerlerine odaklı bir şirketiz. Herkes için sürdürülebilir bir gelecek inşa etme amacımızın rehberliğinde yaptığımız her işte, çeşitliliği ve kapsayıcılığı benimsiyoruz.
(enerji şirketleri - enerji ekonomisi)