İndirim kampanları
Evet, tüketirken bir kere daha düşünmeliyiz: Sularımız azalıyor. Eğer tasarruf edilmezse Türkiye, su fakiri bir ülke olacak. Peki, ne yapmalıyız? Aslında bu konuda herkesin yapabileceği çok basit bir adım var: Tasarruf. Bunun içinde öyle çok kapsamlı çalışma gerekmiyor. Mesela, domates, et yerken veya giyinirken biraz dikkat yeterli olacak. Ve gereksiz indirim kampanyaları ile gereksiz harcama yapmamak lazım.
Üretim ve tüketimde ne kadar su harcıyoruz?
- ''1 kilo et 15.000 bin litre''- ''1 adet pamuklu tişort 2.700 litre.''
Hangi besin ve giyim ürünü için ne kadar SU tüketiliyor?
- (Tüketimin su ayak izi)
ayrıntılar...
Su ayakizi: ''Bir kişinin, ürünün, sektörün, havzanın veya ülkenin birim zamanda üretim süreçlerinde harcadığı veya kirlettiği toplam temiz su miktarı'' ''Malların ve hizmetlerin üretiminde tüketilen doğrudan ve dolaylı su miktarlarını bütüncül bir şekilde ele alan “gerçek” su tüketiminin bir göstergesidir.''Su ayak izi nedir?
Su kıtlığı yaşayabiliriz: Dünyada olduğu gibi Türkiye'du su kıtlığı ile karşı karşıya. Tarım ve Orman Bakanlığı'ba bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de kişi başı su potansiyeli 1313 m3 (metreküp). Eğer Türkiye'de bu rakam 1000 metreküpüb altına düşerse Türkiye dünyada Su Kıtlığı yaşayan bir ülke olacak. Bakablık bu konuda geniş bir bilinçlendirme çalışması başlattı.Su kıtlığı yaşayabiliriz!
Resmi verilere göre Türkiye'nin toplam su ayak izi 140 milyar metreküp. Türkiye'nin su ayak izi dağılımı ise şöyle: Tarımsal kullanım yüzde 89, evsel kullanım yüzde 7, endüstriyel üretim yüzde4. Kişi başına düşen su ayak izi ise yılda 1974 metreküp.Türkiye'nin su ayak izi
-Bazı besinlerin su ayak izi
- Kaynak: Su Yönetimi Genel Müdürlüğü