YAKIT ''ihracatı arttı - İthalatı azaldı''

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Dış Ticaret Endeksleri - Mart 2024'' rakamlarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Dış Ticaret Endeksleri - Mart 2024'' rakamlarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

 

ayrıntılar...

 

İHRACAT

İhracat birim değer endeksi %1,4 azaldı
İhracat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %0,6 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,3 azaldı, yakıtlarda %2,3 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,9 azaldı.

İhracat miktar endeksi %2,8 azaldı
İhracat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,8 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %2,3 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %9,0 azaldı, yakıtlarda %30,8 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,0 azaldı.
 

İTHALAT

İthalat birim değer endeksi %2,0 azaldı
İthalat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,0 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7,7 azaldı, yakıtlarda %3,4 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %5,1 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,1 azaldı.

İthalat miktar endeksi %4,4 azaldı
İthalat miktar endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %19,5 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %6,6 azaldı, yakıtlarda %2,6 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %1,5 azaldı.

(Kaynak: TÜİK - Mart 2024)

 

Ayrıntılar için link...

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Dis-Ticaret-Endeksleri-Mart-2024-53505&dil=1

türkiye ihracat ithalat rakamları

türkiye ihracat ithalat rakamları