Tezmaksan - AS 9100 Havacılık ve Uzay Kalite Yönetim Sistemleri Belgesi aldı!
Türkiye talaşlı imalat sanayisine 43 yıldır tecrübe ve yatırımlarıyla öncülük eden Tezmaksan, ürün ve hizmetin güvenilirlik, güvenlik, performans ve kalitesini belirli seviyede tutmak ve bu kapsamı sürekli iyileştirmelerle artırmayı mümkün kılan AS 9100 Belgesi'ni almaya hak kazandı. Proje 2026 yılı sonunda tamamlanacak.
Türkiye talaşlı imalat sanayisinin öncü markası Tezmaksan; havacılık, uzay ve savunma sanayii için geliştirilen bir kalite yönetim sistemleri standardı olan AS 9100 Belgesi’nin sahibi oldu. Böylelikle Sivas’ta bulunan Mustafa Aydoğdu Üretim Merkezi’ndeki makine parkurunun teknolojik standartlarını kalite, verimlilik ve insansız çalışma gibi konularında güvence altına alan firma, yüksek güvenilirlikteki iş süreçleri sayesinde sıfır kayıp ve sıfır hata seviyesine ulaşacak.
ayrıntılar...
Ürün ve hizmet kalitesini artıracak
AS 9100 standardı sayesinde ürün ve hizmet kalitesini artırarak güvenlik, uyumluluk ve rekabet gücünde istedikleri noktaya ulaşacaklarını belirten Tezmaksan A.Ş. Grup CEO’su Hakan Aydoğdu, “Müşterilerimize sağlayacağımız ürün ya da hizmetten beklenen yüksek hassasiyetli tasarım, iyileştirilmiş proses, teknik malzeme ve kesici takım optimizasyonuna AS 9100 Belgesi ile ulaşmış bulunuyoruz. Böylelikle yüksek güvenlikli kalite ve ölçüm seviyeleri, sıfır kayıp, sıfır hata, sıfır hurda ve sıfır iş kazası iş süreçlerimizin tamamına hakim olacak. Şu an ülkemizde bulunmayan ya da çok az sayıda bulunan günümüz teknolojisinin en üst seviyesinde makine parkuruna sahibiz. Tüm makinelerimizi de kendi robotlu otomasyon sistemlerimiz ile donatarak, kalite, verimlilik, insansız çalışma gibi konularda da güvence altına aldık” dedi.
Projenin ilk siparişini aldı
Çok yüksek standartlara sahip bir ölçüm laboratuvarı da kurduklarını ifade eden Hakan Aydoğdu, “Bu yatırımı yaparken iki ana hedefimiz vardı. İlki yurt dışından prestijli, yüksek katma değerli işleri ülkemize getirmek ve bunların yapılabilirliğini gösterdikten sonra bu işleri devam ettirmek isteyen müşterilerimize know-how’ı ile transfer edip imalatlarına devralmasına vesile olmak. İkincisi ise, sahip olduğumuz tüm yeteneklerimizden, yani 43 senelik talaşlı imalat bilgimizden, makine parkurumuzdan, ölçüm laboratuvarımızdan, bu sektörde çalışan, proje üreten firmaların kendi Ar-Ge birimleri imiş gibi yararlanmasını sağlamak. Bu noktada da kendi adımıza güçlü bir başlangıç yaparak 2026 sonu nihayetlenmesi hedeflenen bir projenin, ilk siparişlerini alıp üretimine başladık. Bu proje ile birlikte talebin artarak devam edeceğini öngörüyoruz” diye belirtti
(enerji haberleri - enerji ekonomisi)