Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi başlıyor - İSTANBUL!

TAKİP ET

Nükleer enerji alanında, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'nın en kapsamlı etkinliği olan Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi'nin dokuzuncu buluşması.

NÜKLEER ENERJİ SEKTÖRÜNÜN DEV BULUŞMASI 21 HAZİRANDA BAŞLIYOR!

Dünyanın sayılı nükleer enerji etkinliklerinden biri olarak kabul edilen 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES) 21 Haziran’da başlıyor. Türkiye’nin nükleer enerji atılımının önemli aktörleri Akkuyu NGS, ikinci ve üçüncü nükleer santral projeleri ile küçük modüler reaktörler hakkındaki gelişmeler NPPES’te paylaşılacak. NPPES’te bu yıl Rusya, Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden önemli katılımcılar da yer alacak.

 

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 5. Nükleer Santraller Fuarı ve 9. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 21 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlıyor. İki gün sürecek Fuar ve Zirve’de, Akkuyu NGS projesinin yanı sıra Türkiye’de kurulması planlanan ikinci ve üçüncü nükleer enerji santrallerinde bekleyen iş fırsatları ve küçük modüler reaktörler gündemde olacak. Bu yıl yoğun bir uluslararası katılımın olacağı NPPES’te düşük karbon ekonomi modeline sunduğu katkıyla büyüyen nükleer enerji sektöründeki gelişmeler de masaya yatırılacak.

 

Fuar ve Zirve’nin açılışını; ASO Başkanı Seyit Ardıç, NSD Başkanı Alikaan Çiftçi, Assystem Uluslararası Enerji Yeni Yapılacak Projeler & MECA Bölgesi Başkan Yardımcısı Guillaume Puravet,  Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. Mühendislik Müdürü Necati Kaya, Kore Nükleer Derneği Başkan Yardımcısı Min-Cheol Lee, SPIC - Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi Şirketi Genel Müdürü Xiaohang Wang, Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon, Akkuyu NGS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Sarı gerçekleştirecek.

 

Zirve’de öne çıkanlar:

- Akkuyu NGS’deki güncel gelişmeler ile Türk firmalarını bekleyen iş olanakları paylaşılacak.

- Nükleer Sanayi Derneği, uluslararası sektör örgütleriyle, Türk sanayicilerinin nükleer enerji alanındaki iş fırsatlarıyla buluşmasının önünü açacak önemli iş birliği anlaşmaları imzalayacak. 

- Güney Kore geniş bir heyetle NPPES’e katılacak. Türkiye’nin ikinci nükleer santral projesi için teklif sunan Güney Kore’nin Elektrik Enerjisi Kurumu (KEPCO) da NPPES’te yerini alacak.

- Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Enerji Yatırım Şirketi (SPIC) firmasının yetkilileri, Türkiye’nin üçüncü nükleer enerji santrali projesi için görüşmeler yapacak.

- Türkiye’nin nükleer enerji hamlesinin önemli bir parçası olması beklenen küçük modüler reaktörler (SMR) ile ilgili güncel gelişmeler  paylaşılacak.

- Uluslararası sektör kuruluşlarının özel oturumları dikkat çekecek. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Dünya Nükleer Derneği, Rusya’nın Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği ile Rosatom Teknik Akademisi özel oturumlar gerçekleştirecek.

- Türkiye’nin 4. nesil reaktör geliştirme çalışmalarında gelinen son durum aktarılacak.

 

Program*:

Yer:  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (Rumeli Salonu Girişi)

(Adres: Darülbedai Cad. No: 4 Şişli / Harbiye)

Tarih: 21 Haziran 2023, Çarşamba

Saat: 09.15

 

21 Haziran 2023, Çarşamba  / 1. Gün Akış:

08.45 - 09.15 / Basın Kayıt 

09.15 - 10.30 / Açış Konuşmaları:

- Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Alikaan Çiftçi 

- Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç 

 - Assystem Uluslararası Enerji Yeni Yapılacak Projeler & MECA Bölgesi Başkan Yardımcısı Guillaume Puravet

- Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. Mühendislik Müdürü Necati Kaya

- Kore Nükleer Derneği Başkan Yardımcısı Min-Cheol Lee

- SPIC - Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi Şirketi Genel Müdürü Xiaohang Wang

- Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon

- Akkuyu NGS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Sarı  

            

10.30 - 17.30 / Özel Sunu Konuları ve Oturumlar

17.30 / Birinci Gün Kapanış

22 Haziran 2023, Perşembe / 2. Gün Akış:

08.30 - 09.00 / Basın Kayıt 

09.00 - 17.30 / Özel Sunu Konuları ve Oturumlar

17.30 / NPPES Kapanış

 

nükleer haberler - enereji ekonomisi

nükleer enerji etkinlikleri nükleer haberler nükleer zirve