Mitsubishi Electric - Yapay zekâ ve 5G bağlantısı ile uzaktan robot programlama çözümünü ilk kez…
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri, 5-8 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek WIN Eurasia'da yeni nesil otomasyon sistemlerini ve çözümlerini paylaşacak.
Teknoloji liderlerinden Mitsubishi Electric Türkiye, inovasyona yeni bir soluk getiren fabrika otomasyon çözümlerini İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan WIN Eurasia Fuarı’nda sergileyecek. Şirket, “5G, Metaverse ve Yapay Zekâ” konsepti ile düzenlenen WIN Eurasia 5G Arena özel alanında kolaboratif robotu ve veri bilimi ile ilgili hesaplamalar yapabilen MELIPC ürününü sergileyerek, geleceğin 5G senaryolarına hizmet eden otomasyon çözümlerini ziyaretçilerle paylaşacak.
ayrıntılar...
Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri, kolaboratif robotu ile işletmelere programlamayı kolaylaştıran önemli avantajlar sunarken, sesli komut algılama ve görüntü işleme özelliğiyle de iş süreçlerini optimize ediyor. Stantta sesli komutları algılayacak olan robot, kendisine verilen birtakım görevleri yerine getirecek. Mitsubishi Electric’in MELIPC serisi endüstriyel bilgisayarları da genel amaçlı uygulamalarda yararlanılan sağlam özellikleri ve esnekliği ile sınır bilişim, BT sistem koordinasyonu ve cihaz kontrolünde yeni teknolojiler sunuyor. MELIPC’nin yazılım çözümlerinden biri olan MaiLab ise hiçbir programlamaya gerek duyulmadan veri analizi çözümlerinin uygulanmasını kolaylaştırıyor.
Dijital dönüşüm süreci
Yapay zekâ, robotik teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, nesnelerin interneti gibi alanların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalıştıklarını söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel, “Robotik alandaki gücümüzü ortaya koyan esnek üretim çözümlerimizi ve bütünleşik otomasyon gücümüzü dünyada olduğu gibi Türkiye’de de öne çıkarıyoruz. WIN Eurasia’da sergileyeceğimiz ürünlerimiz ile robotik otomasyonu nasıl kolaylaştırdığımızı, geleceğin 5G dönüşümüne katkı sağlayan çözümlerimizi ve yapay zekâ ile karmaşık işlerin nasıl üstesinden geldiğimizi uygulamalı olarak göstereceğiz” dedi.
enerji ekonomisi