Mitsubishi Electric - Boğaziçi Üniversitesi'nin ödüllü robot yarışması...
Teknoloji devi Mitsubishi Electric, Boğaziçi Üniversitesi'nin ödüllü robot yarışması Boğaziçi Robot Kupası'nda inovatif vizyonunu öğrencilerle paylaştı.
- İleri robot teknolojilerine imza atan Mitsubishi Electric, Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü ve IEEE Öğrenci Kolu tarafından bu sene ilk kez düzenlenen Boğaziçi Robot Kupası (BROCUP) etkinliğine katıldı. 14-15 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlikte Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, yaptığı sunumla robot teknolojileri hakkında güncel gelişmeleri öğrencilerle paylaştı.
Robotların üretimdeki rolünün hızla artacağı yönündeki gelecek vizyonundan hareketle ileri robot teknolojileri alanında yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Mitsubishi Electric, konuyla ilgili organizasyonlarda da başrolde yer alıyor. Son olarak 14-15 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Robot Kupası’na katılan şirket, genç neslin temsilcileriyle bir araya geldi. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, etkinlikte şirketin robot vizyonunu ve robotik alanındaki güncel gelişmeleri öğrencilere anlattı.
Yeni endüstri çağında sanayi ekosisteminde robot ve insan birlikteliği öne çıkacak
Boğaziçi Robot Kupası’nda yaptığı sunum kapsamında robotların geçmişte ve gelecekteki rolüne değinen Tolga Bizel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi, dünden bugüne büyük bir değişim geçirdi. Buharlı üretimden yapay zekâ destekli robot teknolojilerine evrilen sanayi çağı, artık hibrit bir anlayış kazandı. Endüstrinin yeni evresiyle birlikte iş yapış şekillerimiz, tüketici olarak ihtiyacımız olan ürünleri edinme şekillerimiz ve o ürünlerin içerikleri de değişti. Artık kişiselleştirilebilir, esnek, hızlı ve aynı zamanda verimli bir üretim anlayışı söz konusu. Mitsubishi Electric olarak tüm bu süreçlere e-F@ctory konseptimiz ile cevap veriyoruz. Üretim bandındaki tüm mevcut nesnelerin iletişim halinde olmasını ve gerçek zamanlı olarak takip edilebilmesini sağlayan bu sistem ile her işletme akıllı fabrikaya dönüşebiliyor. e-F@ctory konseptindeki en büyük yardımcılarımız ise insan iş gücünü asiste eden MELFA ASSISTA cobotlarımız… Çalışma alanlarını insanlarla paylaşabilen gelişmiş cobot teknolojisi, sistem mekaniği gereği aynı hareketi çok fazla tekrar edebildiğinden normal insanın yüzlerce katı iş yapabiliyor. Geleceğin üretim dünyasında, robotların insanların yerini alan değil insanlarla iş birliği yapan bir eşlikçi olarak yer alacağını düşünüyoruz. En önemlisi de robotlar, herhangi bir güvenlik bariyerinin arkasında olmadan insanlarla hibrit bir şekilde çalışabiliyorlar. Yakın zamanda insan kaynağının doğru iş alanlarına kanalize edilmesi ve zihinsel işlere odaklanması, robotların ise ağır iş alanlarında konumlanabilmesi robot ve insan iş birliğinin en önemli kazanımları olacak.”
Enerji Ekonomisi