İşletmelerini kendi ENERJİSİNİ üreten fabrikalara dönüştürüyor - Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar!
Gerçekleştirdiği yatırımla bir yılda 17,1 milyon kWh elektrik üretecek olan Yorglass, bu sayede yıllık bazda 7 bin 507 ton karbondioksit salımının da önüne geçecek.
50 yıldır cama hayat veren Yorglass, güneş enerjisi yatırımıyla sürdürülebilirlik hedeflerine doğru kararlı bir adım atıyor. Bolu, Manisa ve Çerkezköy’de yer alan yedi fabrikasının çatılarında hayata geçireceği Çatı GES (Güneş Enerji Sistemi) projesi ile şirket, elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak için toplam 240 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında yılda 17,1 milyon kWh elektrik üretilecek ve fabrikaların elektrik ihtiyacının yüzde 30'u güneş enerjisinden karşılanacak. Yorglass bu dev yatırım ile yıllık bazda 7 bin 507 ton karbondioksit eş değer karbon ayak izi oluşumunun önüne geçmiş olacak.
ayrıntılar...
Tam 50 yıldır cama hayat veren Yorglass, sürdürülebilir enerji çözümlerine yaptığı yatırımlarla hem iş süreçlerini iyileştirmeye hem de çevreyi korumaya devam ediyor.
Çatı GES projesinin bu rotanın en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirten Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar; “Yakın bir zamanda enerji ihtiyacımızı karşılarken sera gazı emisyonlarını minimuma indirmek için işletmelerimizi kendi enerjisini üreten fabrikalara dönüştürme kararı aldık. Güneş enerjisi kullanımına yönelik bu adımımız, sürdürülebilirlik anlayışımızın somut örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Güneş enerjisi kullanımı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltacak, enerji maliyetlerimizi düşürecek ve en önemlisi de karbon nötr hedefimize hızla yaklaşacağız. Proje kapsamında, fabrikalarımızın çatılarına toplamda 28 bin 885 adet güneş paneli monte ederek yılda 17,1 milyon kWh elektrik üreteceğiz. Üreteceğimiz enerjinin büyüklüğü 3 bin 425 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamaya denk geliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte fabrikalarımızın elektrik ihtiyacının yüzde 30'unu güneş enerjisinden karşılayacak ve yıllık bazda 7.507 ton karbondioksit eş değer, karbon ayak izi oluşumunun önüne geçeceğiz. Projelerimizin temmuz ayı sonuna kadar BE Bolu1, BE Bolu2, BE Çamaşır Makinesi Kapağı, Satina ve Ticari Soğutucu fabrikalarımızda, ağustos ayı sonunda ise tüm işletmelerimizde faaliyete geçmesini planlıyoruz” dedi.
Semavi Yorgancılar:
240 milyon TL’lik dev Çatı GES projesi
“Bu yatırıma, hem çevresel sürdürülebilirliğe olan katkımızın bir göstergesi olarak hem de enerji verimliliği ve maliyet etkinliği açısından da önemli kazanımlar sağlayacak büyük bir dönüşüm olarak yaklaşıyoruz. Yorglass olarak, yenilikçi enerji çözümlerine yaptığımız çatı solar projesi yatırımı, enerji alanında atacağımız adımların sadece başlangıcı. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya, yenilikçi projeler üretmeye ve sürdürülebilirlik hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel ve toplumsal açıdan da yeni bir dönüşümün fitilini ateşlemeyi hedefliyoruz.”
BİLGİ
Yorglass - tarihçe
(kendi enerjisini üreten işletmeler - enerji ekonomisi)