İlk etapta adaya LNG getirilmiş olacak - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez açıkladı!

TAKİP ET

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: 

'İlk etapta adadaki (KKTC) mevcut fuel oil santrallerinin doğal gaza dönüştürülmesi konusunu değerlendirdik. İnşallah yapılacak projelerde adaya ilk etapta LNG getirilmiş olacak. Başta elektrik üretim santralleri olmak üzere sanayi ve turizm tesisleri de ihtiyaç duyduğu bu temiz enerji kaynağına kavuşmuş olacak.'
 

Elektrikte dönüşümün dünya gündeminde ilk sıralarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez. 'Dün olduğu gibi bugün de yarın da KKTC'deki soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.'. Bakan Dönmez, bu açıklamayı, Antalya'da düzenlenen 11. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile heyetler arası görüşmede bir araya geldi. Dönmez, görüşmenin ardından basın açıklamasında, elektrikte dönüşümün dünya gündeminde ilk sıralarda yer aldığına dikkati çekerek, devletlerin daha çevreci, daha az fosil yakıt kullanan enerji sistemlerine yöneldiklerini ifade etti.
 

Yeşil Kıbrıs ve Sıfır Karbon Projesi

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Bakan Sunat Atun: 'Türkiye tarafından 25 megavatlık dizel ve doğal gaz çevrimi imkanı sunan iki elektrik üretim jeneratörünün KKTC'ye görevlendirileceği müjdesini aldık. Yeşil Kıbrıs ve Sıfır Karbon Projesi gibi projelerle bizim de dünyayla birlikte birtakım adımlar atabilmemiz son derece önemli. Bu konuları değerlendirme fırsatı bulduk. Elektrikli araba teknolojisinin KKTC'de de bir üretim sahası oluşuyor. Sürecin devletimiz tarafından planlanması, mevzuatın oluşturulması, şarj ünitelerinin tesis edilmesi gibi konularda da Türkiye ile iş birliği yapacağız.' (Kaynak: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı).


BİLGİ:

 

LNG nedir? - LNG ne demek?

LNG: 'Sıvılaştırılmış Doğal Gaz'.
 

LNG tesisine demek?

LNG (Sıvılaştırılmış doğal gaz) Tesisi: 'Doğal gazın sıvı olarak taşınması ve depolanması amacıyla sıvılaştırılması, boşaltılması, depolanması ve tekrar gaz haline getirilmesi için kullanılan tesis.
 

Sıkıştırılmış doğal gaz ne demek?

Sıkıştırılmış doğal gaz (CNG): 'Doğal gazın basınçlandırılmış hali.'


Enerji Ekonomisi

kktc LNG enerji ve tabii kaynaklar bakanı fatih dönmez enerji bakanı enerji kıbrıs ada lng ne demek cng ne demek