Havalar ısındı - "Benzin ve motorin" tüketimi artışa geçti!

TAKİP ET

Havaların ısınması, akaryakıt tüketimini de artırdı. Bu artışlarla Türkiye günlük motorin tüketimi 70 milyon litrenin üzerine ve benzin tüketimide 18 milyon litrenin üzerine çıktı.

Günlük benzin motorin tüketimi: Havaların ısınmadı, akaryakıt tüketimini de artırdı. Bu artışlarla Türkiye günlük motorin tüketimi 70 milyon litrenin üzerine ve benzin tüketimide 18 milyon litrenin üzerine çıktı. 

 

 

ayrıntılar...

Günlük akaryakıt tüketimi: Havaların ısınmaaı, akaryakıt tüketimini de artırdı. Bu artışlarla Türkiye günlük motorin tüketimi 70 milyon litrenin üzerine ve benzin tüketimide 18 milyon litrenin üzerine çıktı. 

Resmi verilere göre Türkiye (7 Haziran 2024 Cuma) günlük 77,7 milyon litre motorin tüketti. Aynı gün benzin tüketimi ise 21,2 milyon litre oldu. Türkiye haftalık motorin  tüketimi  ise 71 milyon litre civarında ve Türkiye'nin haftalık benzin tüketimi ise 17-18 milyon litre oldu. 

Bu rakam kış dönemi de motorinde 50-60 milyon litre ve benzinde de 10- 15 milyon litre civarındaydı. 

Uzmanlara göre; benzin - motorin tüketimindeki artış nedeni, havaların ısınması ile ticari hayatın hareketlenmesi ve piknik- tatil programlarının artması.

 

Günlük,

Benzin - Motorin tüketimi

 Ürün Tüketim (litre)
 Benzin 77.796.649
 Motorin 21.219.773

Kaynak: ETKB -EİGM (7 Haziran 2024, günlük tüketimler)

 

(türkiye günlük benzin motorin tüketimi)

 

türkiye günlük benzin motorin tüketimi türkiye haftalık benzin motorin tüketimi