ETKİNLİK - Çocuk ve kadınların ''Yemeklik yakıt toplamak için harcadıkları zaman ve eğitimleri'' konuşulacak!

TAKİP ET

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA):''Salı günü biz ve uluslararası ortaklarımız Afrika'da Temiz Yemek Pişirme Zirvesi için küresel liderleri bir araya getiriyoruz. 2024'ü Afrika'da şu anda eksikliği olan 1 milyar insana temiz yemek pişirmeye erişim sağlama konusunda bir dönüm noktası haline getirmeyi amaçlayan önemli bir etkinlik.''

Herkes için temiz pişirme erişiminde bir dönüm noktası!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... Salı günü, biz ve uluslararası ortaklarımız Afrika'da Temiz Yemek Pişirme Zirvesi için küresel liderleri bir araya getiriyoruz – 2024'ü Afrika'da şu anda eksikliği olan 1 milyar insana temiz yemek pişirmeye erişim sağlama konusunda bir dönüm noktası haline getirmeyi amaçlayan önemli bir etkinlik.

 

Bu konuya adanmış ilk üst düzey zirveye Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre, Afrika Kalkınma Bankası Grubu Başkanı Akinwumi Adesinave İcra Direktörümüz Fatih Birol eş başkanlık edecek. Paris'te gerçekleşecek Zirvede devlet başkanları, hükümet bakanları, CEO'lar, uluslararası örgüt liderleri ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelecek. Amaç, bu kritik zorluğun üstesinden gelmek için büyük finansal taahhütleri harekete geçirmek ve yeni ortaklıklar geliştirmektir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Zirve vesilesiyle Elysée Sarayı'nda devlet başkanları için özel bir oturuma ev sahipliği yapıyor.


Afrika'da her beş kişiden dördü sağlık, cinsiyet eşitliği ve çevre üzerinde ciddi etkileri olan açık ateşlerde veya temel sobalarda yemek yapıyor. Odun, odun kömürü, hayvan gübresi ve tarımsal atıklardan gelen tehlikeli dumanı solumak, kıtadaki kadınlar ve çocuklar arasında erken ölümlerin ikinci önde gelen nedenidir ve aynı zamanda yemeklik yakıt toplamak için harcadıkları zaman nedeniyle eğitim ve istihdam fırsatlarını da kaçırmaktadır.


Yeni video serimiz bu insani maliyetleri araştırıyor. Kadınlardan, her gün yemek pişirmek için yakacak odun toplamanın ve odun kömürü için uzun mesafeler yürümenin hayatlarına nasıl hakim olduğunu öğrenin.
Afrika'da 20'den fazlası dahil olmak üzere düzinelerce ülkeyi temsil eden yüzlerce delege, bu sorunları ele almak için Zirveye katılmaya hazırlanıyor. 

 

enerji takvimi - enerji gündemi

enerji takvimi enerji gündemi temiz yemek pişirme