En fazla hangi şirketin elektrik abonesi var?

TAKİP ET

Bilindiği gibi, Türkiye'de elektrik dağıtım şirketlerinin tamamı özelleştirildi. Halen 21 özel elektrik dağıtım şirketi, yaklaşık 50 milyon aboneye hizmet veriyor. Peki, en fazla elektrik abonesi hangi şirkete ait? Ya da, en fazla elektrik abonesi hangi şirketin var?

Abone sayısı: Türkiye'de elektrik dağıtım şirketlerinin tamamı özelleştirildi. Halen 21 özel elektrik dağıtım şirketi yaklaşık 50 milyon aboneye hizmet veriyor. Peki, en fazla elektrik abonesi hangi şirkete ait? Ya da, en fazla elektrik abonesi hangi şirketin var?

 

ayrıntılar...

Şirketlerin elektrik abone sayısı: Bilindiği gibi, Türkiye'de elektrik dağıtım şirketlerinin tamamı özelleştirildi. Halen 21 özel elektrik dağıtım şirketi yaklaşık 50 milyon aboneye hizmet veriyor. Peki, en fazla elektrik abonesi hangi şirkete ait? Ya da, en fazla elektrik abonesi hangi şirketin var? İşte ayrıntılar...

 

Boğaziçi Elektrik,

en fazla abonesi olan elektrik şirketi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın yeni yayınladığı 'Elektrik Piyasası Sektör Raporu 2023 verilerine göre; Boğaziçi Elektrik 5,4 milyon abone sayısı ile Türkiye'de en fazla elektrik bonesi olan şirket oldu. Boğaziçi'ni 4,5 milyon abone ile Başkent Elektrik 2. sırada izledi. Ve 4,4 milyon abone ile de Toroslar 3. sırada en gazla elektrik abonesi olan şirket oldu. 

- Şirket bazında elektrik abone sayıları için aşağıdaki tabloya bakınız.

 

Şirketleri göre elektrik abone (tüketici) sayısı!

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye toplam elektrik abone sayısı: Türkiye'de 21 elektrik dağıtım-perakende şirketine bağlı 49.725.757 (49 milyon 725 bin) adet elektrik abonesi var (2023 yılı sonu itibariyle).

 

 

Elektrik dağıtım şirketleri ne zaman kamuya (TEDAŞ) devredilecek?

Elektrik dağıtım şirketlerinin kamuya devir tarihleri: Elektrik dağıtım şirketleri,  özelleştirme yoluyla 2013 yılı itibariyle kamudan özel şirketleri geçmişti (devir ihaleleri). Ancak, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirmeleri ''mülkiyet hakkı devri olmadığından'' özelleştirme süresi dolunda şirketler tekrar kamuya (TEDAŞ) devredilecek (Özelleştirme tarihlerine göre).  Bu kapsamda elektrik özelleştirmelerinin süresi 2036 yılından itibaren sona eriyor. Ve bu tarihden itibarende elektrik dağıtım şirketlerinin tekrar kamuya devri süreci başlamış olacak. 

 

Veriler için ​​​​​​zaynak: EPDK Elektrik Piyasası Sektör Raporu 2023.

 

(elektrik abone sayısı - şirketlerin elektrik abone sayısı)

elektrik abone sayısı şirketlerin elektrik abone sayısı türkiye elektrik abone sayısı