En fazla doğal gazı nerede tüketiyoruz?

TAKİP ET

Doğalgaz; Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her tarafında kullanılıyor. Özellikle de konutlarda yoğun kullanıyoruz doğal gazı. Peki, evlerde en fazla doğal gazı nerede kullanıyoruz?

Doğal gaz tüketimi: Doğalgaz; Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her tarafında kullanılıyor. Özellikle de konutlarda yoğun kullanıyoruz doğal gazı. Peki, evlerde en fazla doğal gazı nerede kullanıyoruz?

 

ayrıntılar...

Doğalgaz; Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her tarafında kullanılıyor. Özellikle de konutlarda yoğun kullanıyoruz doğal gazı. Peki, evlerde en fazla doğal gazı nerede kullanıyoruz? İşte yaklaşık 20 milyon abonenin doğal gaz tüketim ayrıntıları...

 

kombi ve ocaklar...

Doğal gaz tüketiminde ilk sırada ve açık farkla kombi ve ocaklar yer alıyor. Kombi ve ocakların doğal gaz tüketimindeki payı yüzde 81,11. Kombi ce ocakları yüzde 10,98 ile merkeezi sistem doğal gaz tüketimi izliyor.  Doğal gaz tüketiminde 3. sırada ise, yüzde 2,37 pay ile şofben ve ocaklar yer alıyor. 

Öte yandan; Doğal gaz aboneleri, en fazla doğal gaz tüketimini şubat aylarında yaparken, en az doal gaz tüketimi ise ağustos ayında gerçekeşiyor. 

 

Doğal gaz abonelerinin doğal gaz tüketimlerinin kullanım türlerine göre dağılımı için (yüzde), aşağıdaki tabloya bakınız. 

En fazla doğal gaz ''kombi ve ocaklarda'' tüketiliyor!

Kaynak: EPDK Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu 2023

 

(en çok doğalgaz tüketilen alanlar - sektörel doğal gaz tüketimi)

en çok doğalgaz tüketilen alanlar sektörel doğal gaz tüketimi doğalgaz sektör raporları