''Elektrik kesintileri veya planlı bakım çalışmaları gibi önemli bilgileri müşterilere ''en hızlı ve etkili' şekilde iletiyoruz''

TAKİP ET

''Biz Uludağ Enerji Kurumsal İletişim ekibi olarak bölgedeki tecrübemiz, proaktif yaklaşımımız ve değişen gelişmelere hızlı uyum sağlayan yapımız sayesinde hedef kitleyi iyi analiz ederek, topluma faydalı olmayı misyon ediniyoruz.''

Yusuf Ziya Yüce,

Uludağ Enerji Kurumsal İletişim Direktörü

 

- Kısaca şirketinizden bahseder misiniz?

Uludağ Enerji olarak Güney Marmara'da Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik dağıtım ve perakende satış hizmeti gerçekleştiriyoruz. Üç buçuk milyon abonemize yılda 13 milyar kW saat civarında elektrik dağıtıyoruz. Kayıp kaçak oranları ve müşteri memnuniyet anketleri başta olmak üzere pek çok sektör kriterinde ilk beş şirket arasındayız.

 

- Uludağ Enerji’nin kurumsal iletişim ile ilgili çalışmalarından bahseder misiniz?

Biz Uludağ Enerji Kurumsal İletişim ekibi olarak bölgedeki tecrübemiz, proaktif yaklaşımımız ve değişen gelişmelere hızlı uyum sağlayan yapımız sayesinde hedef kitleyi iyi analiz ederek, topluma faydalı olmayı misyon ediniyoruz. Gelişen teknolojileri en uygun şekilde bünyemize entegre ederek müşterilerin ihtiyaçlarını tespit ediyor ve hızlı aksiyon alıyoruz. Bu sayede hedef kitlenin sorunlarını ve taleplerini doğru karşılayarak aidiyet duygusunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz.

 

- Elektrik, hizmet kalitesinin önem taşıdığı bir alan. Bu hizmet sürecinde ise iletişim-bilgi paylaşımı çok önemli. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

Elektrik kesintileri veya planlı bakım çalışmaları gibi önemli bilgileri müşterilere en hızlı ve etkili şekilde iletiyoruz. Bu bilgilendirmeleri genellikle sosyal medya, SMS, e-posta veya telefon aracılığıyla yapıyoruz. Ayrıca, web sitemizde veya mobil uygulamamızda kesinti haritaları ve güncel bilgileri yayımlıyoruz. Web sitemiz ve mobil uygulamamız aracılığıyla müşterilerimize hesaplarına erişme, faturaları ödeme, tüketim verilerini inceleme ve hizmet taleplerini iletmeleri için kullanıcı dostu araçlar sunuyoruz. Tüm bunların yanında 7/24 çalışan online işlem merkezimiz ve elektrik arıza servislerimiz bulunuyor. Alo 186 çağrı merkezinden tüm arıza kaydı talepleri alınıyor ve gerekli müdahaleler yapılıyor. 

 

Konvansiyonel mecralar hız ve ulaşılabilirlik açısından artık yerini yavaş yavaş dijital mecralara bırakıyor. Bu mecrayı elektrik sektöründe kullanım yoğunluğunuz ne? Bu mecranın müşteri kitlenize sağladığı ekstra katkılar neler?

Dijital mecraların kullanımı, müşteri memnuniyetini artırırken aynı zamanda iş operasyonlarımızı daha verimli hale getirmemize yardımcı oluyor. Müşteri kitlemizle daha yakın bir ilişki kurmamıza ve onların beklentilerini daha iyi anlamamıza olanak tanıyor. Ayrıca, kullanıcılarımıza çevrimiçi müşteri hizmetleri sunarak çoğu zaman iş yükümüzü hafifletiyoruz. Online işlem merkezi ve mobil uygulamalar aracılığıyla müşterilere abonelik işlemleri, fatura ödeme, tüketim verilerini inceleme, hizmet taleplerini iletme gibi önemli işlemleri kolayca yapabilme imkanı sunuyoruz. Böylece müşterilerimiz taleplerini hızlıca çözerken deneyimlerini ve geri bildirimlerini paylaşıyorlar. Biz de bu doğrultuda hizmet kalitemizi iyileştirerek dijital mecraları elektrik sektöründe önemli bir araç olarak kullanmaya devam ediyoruz. ,

 

- Halkla ilişkiler ve iletişim stratejilerinizi izlerken nasıl bir yol izliyorsunuz? Bu konuda sizi sektördeki diğer oyunculardan ayıran özellikler nelerdir?

Uludağ Enerji Kurumsal İletişim ekibi olarak, hayata dair ve herkesi etkileyen çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Türkiye’de elektrik sektöründeki en kalabalık ve en sosyal kurumsal iletişim ekibi olarak, odağına her zaman müşteri memnuniyetini alarak hizmet kalitesini en üst düzeyde tutmaya özen gösteriyoruz. Diğer elektrik şirketlerinden ayrılan belirgin özelliklerimiz ise toplumsal meselelere olan duyarlılığımız ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çalışmalardır. Bu alanda dikkate aldığımız çevresel etmenler ve yenilenebilir enerji kavramları, başarı hedeflerimize ulaşmada önem teşkil eden noktalar. Tüm bu özellikler doğrultusunda Uludağ Enerji olarak ilk günden itibaren adımlarımızı dünyanın yeni enerji anlayışındaki yerini sağlamlaştırmak üzere atıyoruz. Bu anlayışımız başarı yolculuğumuzda doğru şekilde ilerleme kaydetmemize yardımcı oluyor.

 

(enerji röportajları - enerji ekonomisi)

enerji röportajları enerji ekonomisi