Elektrik ihtiyacının tamamını GÜNEŞ'ten karşılayacak - Bunun için 212 milyon Euro yatırım yapılacak!

TAKİP ET

''İştirakimiz İGA İstanbul Havalimanı, elektrik ihtiyacını 212 milyon Euro yatırımla kurulacak ve yıllık 340 milyon kilovatsaat enerji üretecek Güneş Enerjisi Santrali (GES)'le karşılayacak.'' - Cengiz Enerji.

Cengiz Holding şirketlerinden Cengiz Enerji, bilgi paylaşımı yaptı... 

''İştirakimiz İGA İstanbul Havalimanı, elektrik ihtiyacını 212 milyon Euro yatırımla kurulacak ve yıllık 340 milyon kilovatsaat enerji üretecek GES’le karşılayacak. 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan projeyle İGA, tükettiği elektriğin tamamını güneş enerjisinden sağlayan dünyadaki ilk havalimanı olacak.''

Cengiz Enerji

 İGA​ (​İstanbul Grand Airport)

''İGA​ (​İstanbul Grand Airport), İstanbul Havalimanı’nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulmuş bir havalimanı altyapı yüklenici şirketidir. İGA İstanbul Havalimanı, şehir merkezine 35 kilometre mesafededir. Havalimanı inşaatı, dört fazda tamamlanacak şekilde planlanmıştır. Birinci faz kapsamında, üç pist ve 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binası hizmet vermektedir. Tüm fazları tamamlandığında ise İGA İstanbul Havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300’den fazla destinasyona uçuş imkânı sunacaktır.

Türkiye’nin stratejik iş kollarının başında gelen havacılık sektöründe, sağlam ortaklık yapısı sayesinde gelecek hedeflerine güçlü ve emin adımlarla ilerleyen İGA'nın Nisan 2022 itibarıyla ortaklık yapısı şu şekildedir: Yüzde 55 Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ, yüzde 45 Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ.

(Kaynak: İGA)

 

(ges sektörü - güneş enerjisi)

ges sektörü cengiz holding cengiz enerji kalyon havacılık