BOTAŞ 'Kapalıçarşı'dan döviz alımı ve Rusya'ya doğalgaz borcu' konulu açıklama yaptı!

TAKİP ET

BOTAŞ - ''Son günlerde bazı basın yayın organlarında BOTAŞ'ın resmi kurum araçları ile Kapalıçarşı'dan döviz alım işlemi gerçekleştirdiğine dair iddialar yer almaktadır.''

Basın açıklaması...

BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ)

 

ayrıntılar...

Kapalıçarşı’dan döviz alım işlemi ...

BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ)... ''Son günlerde bazı basın yayın organlarında BOTAŞ’ın resmi kurum araçları ile Kapalıçarşı’dan döviz alım işlemi gerçekleştirdiğine dair iddialar yer almaktadır.

Bahse konu haber ve içeriklerde iddia edildiği üzere BOTAŞ’ın, Kapalıçarşı’da herhangi bir döviz alım satım işlemi bulunmamaktadır. Ayrıca Kuruluşumuzun ve herhangi bir çalışanımızın, habere konu görsellerle ilgisi yoktur.

BOTAŞ, bilindiği üzere ülkemizin doğal gaz ihtiyacının karşılanmasında ana tedarikçi konumundadır. Kuruluşumuz, 2014 yılından itibaren gerekli dövizi, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile yapılan protokol kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TCMB ile tam bir koordinasyon içinde kamu bankaları ve yetkili finansal kuruluşlar aracılığıyla karşılamaktadır.

 

Rusya'ya 20 milyar dolar doğal gaz borcu...

Ayrıca gaz tedarikçilerimizden biri olan Rusya’ya, alınan doğal gaz karşılığı ödeme yapıldığı malumlarınızdır. Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi 20 milyar dolarlık ödenmemiş bir doğal gaz borcumuzun bulunduğu haberleri gerçeklikten uzaktır. Rusya’ya olan doğal gaz yükümlülüklerimiz yapılan anlaşmalar doğrultusunda zamanında yerine getirilmektedir.

Enerjide merkez ülke hedefine her geçen gün emin adımlarla ilerlendiği ve enerjide dev yatırımların art arda hayata geçirildiği bugünlerde; Kuruluşumuz, itibarını bu gibi mesnetsiz iddialarla zedeleyenlere karşı tüm yasal haklarını saklı tutar. Kamuoyunun bu gibi gerçek dışı iddialarla yanıltılmaması için bu açıklamanın yapılması zaruri olmuştur. Saygı ile duyurulur.''

 

botaş haberleri - enerji ekonomisi

 

botaş haberleri enerji ekonomisi