Benzin ve motorinde bu FİYATLAR artık olmayacak!

TAKİP ET

EPDK, benzin ve motorin ürünlerinde fiyat farkını kaldırdı (katkılı-katkısız ürün). 15 Mayıs itibariyle akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorin tek fiyattan satılacak. Bir diğer ifadeyle, katkılı-katkısız benzin ve motorinler için tek fiyat uygulanacak.

Yeni Uygulama: EPDK, benzin ve motorin ürünlerinde fiyat farkını kaldırdı (katkılı-katkısız ürün). 15 Mayıs itibariyle akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorin tek fiyattan satılacak. Bir diğer ifadeyle, katkılı-katkısız benzin ve motorinler için tek fiyat uygulanacak. 

 

ayrıntılar...

Katkılı katkısız 'benzin ve motorin' aynı fiyattan satılacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektörüyle ilgili önemli bir Kurul Kararı'na imza attı. Ve EPDK, benzin ve motorin ürünlerinde farklılaştırılmış ürün fiyat farkını kaldırdı (katkılı -katkısız benzin - motorin ürünleri). EPDK Kurul Kararı gereği, 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorin tek fiyattan satılacak. Bir diğer ifadeyle akaryakıt istasyonları, katkılı-katkısız benzin ve motorinler için fiyat farkı uygulamayacak.

 

Akaryakıt ana dağıtım şirketleri

Akaryakıt sektör uzmanlarına göre, 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle akaryakıt ana dağıtım şirketleri, akaryakıt istasyonlarında katkılı ürünler için (benzin, motorin) ek fiyat uygulayamacak. Aynı kaynaklara göre, ana dağıtım şirketleri istasyonlarda 'katkılı ürünleri' sürücülere hizmet farkı - kalitesi vb amaçlı sunabilirler. Ama, ek fiyat almaları yasaklandı. 

EPDK, her gün yayınladığı Akaryakıt ürünleri fiyat bülteninde yer alan farklılaştırılmış ürün fiyatlarıda 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sonlanmış olacak. 

 

YAYINLANDI - Benzin ve Motorin tek fiyattan satılacak

farklılaştırılmış (katkılı - katkısız) akaryakıt ürünleri

farklılaştırılmış akaryakıt ürünleri katkılı katkısız benzin ve motorin