Aydem Yenilenebilir Enerji - BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ'NDE!

TAKİP ET

Türkiye'nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, uluslararası sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde işlem görmeye başladı.

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, uluslararası sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem görmeye başladı.

 

ayrıntılar...

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) katılımcısı ve Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi’nin (Science-Based Targets initiative, SBTi) imzacısı olarak, tüm yatırım ve faaliyetlerinde sürdürülebilirliği gözeten Aydem Yenilenebilir Enerji, bu alanda gösterdiği başarılı performansı ile BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oldu.  

Aydem Yenilenebilir Enerji'nin BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almasının şirketin sürdürülebilirlik alanındaki liderliğini ve taahhütlerini bir kez daha kanıtlar nitelikte olduğuna işaret eden Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, 4 yıldır titizlikle ve şeffaflıkla sürdürülebilirlik raporlarını yayınladıklarına dikkat çekerek; “Global Report Initiative (GRI) onaylı raporlamalarımız sayesinde, uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s / Vigeo Eiris’in dünya çapında yaptığı ESG derecelendirmesinde ‘A1 İleri Düzey’ derecesini aldık. Aldığımız derece ile Türkiye’de lider ve dünyada ise gelişmekte olan pazarlarda birinci şirket olduk. CDP 2022’de İklim değişikliği ve Su Güvenliği Programlarında, aldığımız ‘A Liderlik’ derecesi ile Türkiye’de enerji sektörü içerisinde küresel liderler arasına giren tek şirket olma başarısını gösterdik.

Tüm bu başarılarımızın yanında, kurulu gücümüzü iki katına çıkarma hedefimiz doğrultusunda yenilenebilir enerji üretiminde yatırımlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Uşak’ta, Türkiye’nin en büyük hibrit güneş enerji santralini devreye aldık, rüzgâr enerjisinde kapasite artışı çalışmalarımızı sürdürerek 9 yeni türbinimiz ile üretime başladık. Ayrıca çok önemli odak noktalarımızdan biri olan enerji üretiminde verimlilik çalışmalarımız kapsamında, Türkiye’nin 4 farklı bölgesinde yer alan tüm santrallerimizde emreamadelik oranlarımızı yüzde 99,6 gibi başarılı bir orana çıkardık. Bu çalışmalarımızın neticesinde BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerimizi almaktan dolayı gururluyuz. Yeni yatırımlarımızla ülkemizin enerji arzına katkı sağlamaya ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızı daha ileriye taşımaya devam edeceğiz” dedi.

 

Aydem Yenilenebilir Enerji - Tarihçe

Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji üretimi alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, ülke geneline yayılan ve Türkiye’nin en büyük hibrit GES’ine sahip Uşak Hibrit GES ile birlikte toplam 25 yenilenebilir enerji santralinde 1.156 MW kurulu gücüyle faaliyet gösteriyor. 1995 yılında Türkiye’nin ilk özel hidroelektrik santralini hayata geçiren şirket, Türkiye’nin sürdürülebilir kaynaklarla büyümesine katkı sağlıyor. Hidroelektrik, rüzgar, güneş ve jeotermal kaynaklarından elektrik üreten Aydem Yenilenebilir Enerji, portföyünde yer alan enerji santrallerinin tasarımından mühendislik ve işletme aşamalarına kadar geliştirme ve yapım işlerini kendi çatısı altında yürütüyor veya koordine ediyor. Çevresel - Sosyal - Yönetişimsel (ESG) performans sıralamasında, dünyanın en önemli bağımsız derecelendirme şirketlerinden Vigeo Eiris/Moody’s tarafından Türkiye’de ve “Gelişmekte Olan Pazarlar” dünya sıralamasında elektrik sektörünün lideri seçilen şirket, insan kaynağına yaptığı yatırımlarla da Great Place to Work®️ Türkiye Enstitüsü tarafından Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde yer alıyor. Aydem Yenilenebilir Enerji, iş dünyasının geleceğine yön verecek evrensel ilkeler öneren dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin katılımcıları arasında bulunuyor.

 

yenilenebilir enerji haberleri - enerji ekonomisi

yenilenebilir enerji haberleri Aydem Yenilenebilir Enerji